" Meer artsen " : professionele overzeese afgestudeerden die werken niet in het land kan deelnemen aan het programma



De federale rechter Souza Prudente verzekerd , afgelopen vrijdag, 30 augustus het recht van 11 medische afgestudeerden in het buitenland , maar woont in Brazilië , om te participeren in het Programma Meer Artsen voor Brazilië , het Ministerie van het besluit van de resultaten van de Gezondheid van oordeel tussenvonnis beroep ingesteld tegen de beslissing van de Professional 7 . Federale Hof van de rechterlijke macht afdeling van het Federaal District , die het verzoek van artsen in te schrijven in het Project geweigerd .



De beslissing van de eerste graad was gebaseerd op selectie edict Program (Opmerking 39 , gedateerd 8 juli 2013 ) , waarin wordt vastgesteld , onder de criteria voor deelname , moet het land van oorsprong van de medische professional de statistische arts / persoon met zijn index groter dan of gelijk aan 1,8 / 1000 , zoals statistische ideaal van de World Health Organization ( WHO ) . De rechter oordeelde dat dit criterium , goed of fout , is objectief en is gericht aan alle mensen zonder onderscheid . Verklaarde ook dat in dit soort gevallen waarbij veel belanghebbenden , elk met enkele bijzonderheid , is het onmogelijk om een onfeilbaar criterium dat de belangen van alle deelnemers ontmoet definiëren .



De appellanten betoogd dat de opgelegde in de aankondiging van beperking niet zou gelden voor hen omdat , hoewel ze in het buitenland zijn opgeleid , niet professioneel in hun land , waarom dan niet het aantal artsen te beperken in die landen met hun deelname aan de " More artsen " .



Voor de rapporteur van de zaak , federale rechter Souza Prudente , de artsen in kwestie niet , in feite , worden onderworpen aan de beperking ondervraagd daarom op dit moment niet de uitoefening van hun beroep in de landen waar ze afstudeerde , zouden hun deelname aan het programma een eventuele daling niet karakteriseren effectieve professionals in die plaatsen . Dus , niet zou worden gekarakteriseerd elke schending van de aanbeveling van de WHO over de instelling van het minimumniveau van 1,8 arts per duizend inwoners , waarvan het doel is om naties te voorkomen met minder artsen deze professionals ten prooi vallen aan andere, meer kwantitatief .



"Bovendien , de gewenste deelname van verzwarende vindt onderdak in de grondwettelijke waarborg van de fundamentele en doordringende gezondheid van alle , als een plicht van de Staat , die verantwoordelijk is voor het waarborgen van dit grondrecht op sociaal en economisch beleid gericht op het verminderen van het risico van ziekte en andere gevaren en universeel en egalitair toegang tot acties en diensten voor haar promotie , bescherming en herstel ( CF , kunst . 5 . , caput , en 196 ) , is er geen rechtvaardiging voor de beperking van de deelname van artsen drogen terugkerende in het programma Meer artsen voor Brazilië , " de magistraat oordeelde .



Souza Prudente verzoek van artsen die aan de deelneming van de vakmensen aan het programma te waarborgen , ongeacht de naleving van de beperking ondervraagd , zonder evenwel schade te berokkenen om de naleving van de andere eisen die het edict . Procedure : . Interlocutoir instrument n º 0051216-78.2013.4.01.0000



Bron : Federale Hof van de 1ste Gewest

Comentários

Postagens mais visitadas deste blog

Relações da ética com outras ciência: filosofia, moral, psicologia, sociologia, antropologia, história, economia, política, e o direito