Magyarország szintén elfogadja az új Polgári Törvénykönyv 2014-ben

" Összehasonlító jogi

Magyarország szintén elfogadja az új Polgári Törvénykönyv 2014-ben

Luiz Otavio Rodrigues Junior uniós jogász , orvos professzor, a polgári jog , Jogtudományi Kar , University of São Paulo (USP) és a doktori polgári jog ( USP ) , a posztdoktori szakmai Lisszabonban Egyetem és a Max -Planck - Institut für Internationales und ausländisches Privatrecht ( Hamburg)

Tartozik az I. világháború után , uralkodott az utolsó parancsnoka az osztrák-magyar birodalmi flotta , Horthy Miklós tengernagy Nagybánya ( 1868-1957 ) . Az osztrák-magyar császár is magyar királyok . A bukása a Habsburg-dinasztia 1919-ben volt egy őszinte mozgalom Magyarországon , hogy az utolsó császár , Károly , a trón a Szent István . A royalisták számolt támogatásával Horthy Miklós , aki gyorsan felállt a császári és királyi hierarchia támogatásának köszönhetően a Habsburg-család és az ő tagadhatatlan személyes bátorságát. A csata a szoroson Otranto ( 1917 ) , az admirális vezette az osztrák- magyar győzelem a szövetségesek ellen az utolsó jelentős győzelme az ő országa háborúban . Egy fénykép a Horthy , a hordágyon után összeomló miatt a sérülések , ő vezette a flotta futott a Birodalom és táplálta a népszerűsége, mint a háborús hős ( lásd alább) .

A presztízs , hogy egyike azon kevés győztes parancsnokok a háború elpusztította az Osztrák-Magyar Monarchia , Horthy harcolt a kommunista rendszer által létrehozott Kun Béla 1919-ben. 1920 márciusában , a monarchia névlegesen helyreállt Magyarországon Horthy tengernagy vette át a kormányzó . Volt egy kísérlet arra, hogy visszaszerezze a trónt , hogy Charles von Habsburg , de támogatás nélkül Horthy ( árulónak a monarchista ok ) . Azóta , az admirális volt kormányzó Magyarország ura , egy fokozatos folyamat koncentrált hatalom az ő ember, és magára a parlamenti struktúrák váltak a fedezetet a rendszer erő . A magyar jogi - politikai helyzet ebben az időszakban meglehetősen furcsa . E tekintetben van egy furcsa történet , ami nem igaz , jól mondta , körülbelül egy párbeszédet egy amerikai diplomata és Wilson elnök , amelynek tárgya a létesítmény egy modus vivendi Magyarországgal. Wilson azt kérte, hogy a rendszer az országban . A diplomata azt válaszolta : "A monarchia " . " És mi a neve a király ? " . "Nincs király. " "Istenem , " mondta az elnök, " akkor ki uralja az országot ? " . A válasz : " A Horthy . " Az elnök befejezte a beszélgetést csodálkoztak : " De Magyarországnak nincs kiút a tenger! Mi egy idegen országban . A monarchia uralkodott admirális , egy olyan országban, anélkül, hogy a haditengerészet. "

Horthy megközelítése a rezsimek Adolf Hitler és Benito Mussolini átadta magát az 1930-as években . A magyar rezsim lassan , hogy a tengelyhatalmak és elfogadása antiszemita üldözés kommunisták és a politikai másként gondolkodók . Azonban a belépés a második világháború , kezdeményezte 1939-ben , nem volt automatikus . A belső ellenállás az országban nagy volt, és gróf Teleki Pál magyar miniszterelnök , öngyilkos lett miután nem megtartsák a semlegesség Magyarországon, mivel biztosította a brit diplomaták . Horthy , az erős német nyomás , Magyarország vezette , 1941-ben , hivatalosan , a háború oldalán Németország és Olaszország , amely katasztrofálisnak bizonyult .

Már 1942-ben , Horthy mozgalmat indított , hogy el Németországban, ami sikertelen volt . 1944-ben , a magyar kormányzó igyekezett alá fegyverszünetet az oroszokkal . Horthy fia , tárgyaló meghatalmazott nagykövet, végül is elraboltak , egy látványos lépés a németek és túszul ejtették és a tiszthelyettesek a magyar tartózkodás a konfliktus . Az admirális leváltották , és Hitler elrendelte Budapesten maradtak , amíg az utolsó ember . Azok, akik ellátogatnak az egykori székhelye a hadügyminisztérium , a magyar fővárosban , megfigyelhetjük az épület kivert golyókkal és bombákkal , mert az, hogy véres csata oroszok , németek és lojális a kollaboráns kormány után Horthy magyarok .

Az orosz megszállás , az ország vált a szovjet műhold , és elfogadta a kommunista rezsim . Elfogadása szovjet uralom nem volt békés . Az 1956-os forradalom volt, nem spontán felkelés a nép Budapest ellen, a kommunista kormány kísérletet . A lázadók legyőzték a Vörös Hadsereg és a szovjet légierő , majd ezt követte a több száz darabot lóg a vezetők a mozgás . Átvette a hatalmat az invázió után , Kádár János vezető, aki kimondta az ország 1956-1988 .

1959-ben a kormány elfogadott egy új Polgári Törvénykönyv , aki magáévá kommunista parancsok a szerződések és a tulajdonjogokat.

A kommunizmus bukása 1989-ben történt . Tartozik kulcsszerepet játszott , mint a kiváltó hívások " forradalmak 1989 " , amely elérte a legtöbb országban a "vasfüggöny" . Ismét tartozik alkalmas arra , hogy a fogadó szokatlan helyzetek : Otto von Habsburg (1912-2011) , fia, Károly császár , humanista és a pán- európai vezető , vezetett piknik a magyar osztrák határ , megtörve a merev szabályok az ellenőrzés és átjárás a Nyugat. Ezt a kezdeményezést foglaltak le a magyar uralkodók , dolgozik, csendben , hogy a bukása a szovjet származású , hogy megszüntesse a korlátozás a folyosón a kapitalista országokban. Eredmény ? Néhány napon belül több ezer kelet- német és más kelet- európai használta a magyar határtól , hogy a Nyugat-Németországban. A gyakorlatban , a berlini fal , amely időben elvesztette történelmi szerepét és a kommunista rezsimek Kelet esik, mint egy kártyavár .

Az átmenet a diktatúrából a demokráciába nem volt egyszerű. Az ország most úgy döntött, egy volt tanuló vezető antikommunista , jogász Orbán Viktor ( 1963 - ) , aki tolt egy új alkotmány óta hatályos 2012 , homály fedi sok vita . A jelenlegi magyar alkotmány megerősíti a hagyományos értékek , az ország kapcsolatait , hogy a kereszténység és az európai kulturális örökség , valamint a helyreállítása ősi intézmények a császári időkben. Orbán vezet reformját a common law Magyarország továbbra is mélyen jelölt átfedő szabályok a kommunista időszakban és szabályok eredő adaptációja az ország az Európai Unió és a politikát.

Ennek eredményeként ezek a változások a szabályozási keret magyar , ott van a Polgári Törvénykönyv 2013 , mely teljes mértékben hatályba lép március 15-én 2014-ben. Az "Új Polgári Törvénykönyv " , mert gyakran említett , várható jogi körökben , mert tisztázni sok ellentmondásos szempontból a mai magyar polgári jog , különösen a családjog területén és a társasági jog.

Az új Polgári Törvénykönyv alapul elvei (a ) személyes autonómia , ( b) az az ingatlan , ( c) a szerződési szabadság és ( d ) az egyesülési szabadság . Sőt, a magyar kódot megpróbálta beépíteni a jogtudományi tapasztalat és haladás európai uniós joggal . A másik újítás a vonatkozó speciális szabályok a fogyasztóvédelmi törvény és növeli a védelmet az üzleti kapcsolatok az egyének között.

A magyar polgári jog történetileg befolyásolta jogait Ausztria és Németország , valamint a svájci Ptk . A kódolás a 2013 is kapott hozzájárulást a polgári törvényeket hozott a huszadik század végén és a korai huszonegyedik század , mint a holland Polgári Törvénykönyv és a Polgári Törvénykönyv Québec , valamint a tervezett modell kódok vagy ágazati elvek , mint például UNIDROIT , a Bizottságot Pavia , tervezet közös referenciakeret ( DCFR ) projektet.

Az elv objektív jóhiszeműség volt híres jár a szerződéskötés előtti és utáni szerződéses szakaszában. A hatása a reformáció a kötelmi jog 2002-ben a német polgári törvénykönyv , érezhető volt a magyar kódot , hogy szélesítse a tartalom a kötelezettség szempontjából minősítő annak megsértése az alapértelmezett.

A szerkezet a kód , amely 1600 cikket , nyolc részre oszlik , a megértés , az általános, a törvény a személyek, a tulajdon jog, szerződési jog , társasági jog, Családi jog, öröklési jog . Törlése korábbi megosztottság a Polgári Törvénykönyv mellett családnév és egy kódot a vállalkozások számára. Ez egy érdekes pont, amikor , mint a brazil , ahol tárgyalja létrehozását specifikus kódot a Családjogi törvény és Hagyatéki , és egy új kereskedelmi törvény . A magyarok és a csehek , kövesd az utat elfogadott Brazíliában 2002-ben , azaz egy kódot minden magánjogi , kivéve a kódex Fogyasztóvédelmi .

Ami a személyiségi jogok , elfogadtuk az elmélet " ball iluminabilidade " , kijelentve, hogy a hírhedt emberek alacsonyabb a személyes adatok védelmét . Bár ez a kibővített védelem bűncselekmények vallási, etnikai vagy faji , a hívása az igazságszolgáltatás, a 30 napon belül megszüntetni az ilyen sérülések , még ha ellen elkövetett közösségek, és nem csak az egyének .

Luiz Otavio Rodrigues Junior uniós jogász professzor doktor a polgári jog , Jogtudományi Kar , University of São Paulo (USP) és a doktori polgári jog ( USP ) , a posztdoktori szakmai Lisszabonban Egyetem és a Max -Planck- Institut für Internationales und ausländisches Privatrecht ( Hamburg) . "

Jogtanácsos Magazine november 13. 2013. Login: 2014/01/22

Comentários

Postagens mais visitadas deste blog

Relações da ética com outras ciência: filosofia, moral, psicologia, sociologia, antropologia, história, economia, política, e o direito