Buitenlandse werknemer heeft dezelfde rechten als de Braziliaanse



Het doel is om het gebruik van de komst van de buitenlandse werknemer als een overdracht van kennis en technologie . Zou het simpel , met uitzondering van het feit dat HR-afdelingen van de Braziliaanse werkgevers bevinden zich geconfronteerd met een juridisch kluwen gevormd door de regels van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Arbeid , en de wetgeving van het land van herkomst van de professional .



" De eerste vraag voor de meeste bedrijven is het 'hoe deze werknemers te behandelen ' . Het uitgangspunt is om te weten dat ze ook moeten zijn begeleider tot Braziliaanse arbeiders , met alle rechten , zelfs wanneer het salaris wordt betaald op hetzelfde tijdstip , in Brazilië en in het buitenland , " zegt Thais Haan , een partner op het gebied van Arbeid en Immigratie van Pinheiro Neto Advogados .



Alle voordelen zijn onderworpen aan de Brazilianen moet zich ook uitstrekken tot de immigrant , als FGTS , die na het einde van de arbeidsovereenkomst in Brazilië kunnen worden getrokken . " Elk bedrag dat hier en in het land van herkomst uitbetaald moet de berekening van de kosten te geven, " legt hij uit .



Ze legt uit dat het ideaal is om alle rechten en verplichtingen uit te leggen in een brief gericht aan de werknemer , zodat er tegenstrijdige informatie , het einde van het contract , wanneer hij zal worden gerepatrieerd . Hetzelfde moet gebeuren voor Brazilianen in het buitenland gestuurd .



bekeken



Buitenlanders mogen opereren in het land te kunnen passen in drie soorten visa , afhankelijk van hoe lang u van plan bent om te blijven en het type activiteit worden ontwikkeld : tijdelijk werk ; technische visa , en permanent.



Volgens Gabriela Arantes , senior jurist op het gebied van immigratie en Arbeid kantoor Tozzini Freire Advogados , de eerste plaats bedoeld om de contracten van maximaal twee jaar .



De resolutie regels die specifiek gericht dit type contract is onlangs veranderd . Met ingang van afgelopen mei , de buitenlandse professional heeft 30 dagen om te gaan werken , als het gaat om Brazilië .



" Vóór , arbeidswetgeving niet praten immigratie. Het bedrijf moest de werknemer te registreren zodat hij kreeg , maar als de landing niet samenvalt met een dag , de werkgever had problemen , bijvoorbeeld , te laten registreren bij de PIS ", zegt Gabriela .



De technische visum is korter , maar ook draagt ​​verplichtingen . Technische , wordt gegeven aan werknemers die komen om kennis over te dragen aan Brazilianen . " Hoewel hij nog steeds gebonden aan het bedrijf in het buitenland , bij een verblijf van meer dan 180 dagen hier , al moet inkomstenbelasting betalen , " zei de advocaat .



Reeds een permanent visum is voor buitenlanders die als beheerders komen . Als bij toeval , is het professionele werk in meer van een vennootschap van dezelfde groep moet vooraf worden gevraagd om coëxistentie mogelijk te maken .



De deadline voor de Braziliaanse regering om visa te verlenen aan buitenlanders is een van de laagste in de wereld , zegt Marta Mitico Valente , een partner van de BR -visum ImmigrationSolutions , die een van de panelen van het seminar gemodereerd . "Maar het is belangrijk om de werknemer te vertellen over mogelijke risico's van het wachten op afhankelijke visa , afhankelijk van de stroming van de consulaten , die hebben ingediend " alert .



salaris



Een van de praktische problemen die expliciet aan de allochtone werknemer moet worden is het loon samenstelling . In Brazilië , kunnen buitenlandse kaderleden niet meer dan de Brazilianen te verdienen , bijvoorbeeld . Immigranten moeten ook niet meer dan een derde van het personeelsbestand van de organisatie .



Carolina Davies , een partner op het gebied van Arbeid en Sociale Zekerheid Machado , Meyer , Sendacz , Opice waarschuwt dat er gevallen zijn waarin de vreemdeling die komt als een medewerker van een buitenlandse vennootschap kan gaan om meer dan zijn baas , het land van herkomst te ontvangen . Deze mogelijkheid doet zich voor omdat de loonstijging , in Brazilië , na onenigheid , en inhoudelijke kwesties die gelden in landen als de Verenigde Staten , bijvoorbeeld .



" De oplossing hier is om een plafond vast te stellen : de salarissen boven een bepaalde waarde hebben een zekere stijging . Dit is een uitweg , zelfs tot loonsgelijkheid met Braziliaanse professionals , ook verplicht te behouden , "legt hij uit .



tendensen



Regels toe te staan ​​buitenlanders zijn veranderd in de afgelopen jaren , om het proces te vereenvoudigen , zegt Aldo Cândido Costa Filho , algemeen coördinator van Immigratie CNIg ( National Immigration Raad ) , een agentschap van het Ministerie van Arbeid en Werkgelegenheid ( MTE ) .



Naast de normatieve resolutie 104 , gepubliceerd in mei van dit jaar , citeert hij de 98 , dat regelt de komst van buitenlanders om specifiek te werken in de gebeurtenissen van de FIFA en het IOC ( Internationaal Olympisch Comite ) als de Confederations Cup , WK , Olympische Spelen en Paralympics . " Als het proces naar behoren in vijf dagen wordt afgerond , waarin " opmerkingen.



Volgens Aldo , is het ministerie werkt aan nieuwe vereenvoudigingen , als een proces waarbij digitaal certificaat is geïnstalleerd . " De trend is om de bureaucratie te verminderen , " zegt hij .



Bron : Amerikaanse Kamer van Koophandel

Comentários

Postagens mais visitadas deste blog

Relações da ética com outras ciência: filosofia, moral, psicologia, sociologia, antropologia, história, economia, política, e o direito