Duitse zakenman uit te leveren na het uitzitten van een straf voor de handel in Brazilië



De ministers van de Tweede kamer van het hooggerechtshof (STF) werden aanvaard Uitlevering (EXT 1222) Torsten Engstler, door de regering van de Bondsrepubliek Duitsland verzocht. Reageert op vervolging in dat land Torsten op beschuldiging van belastingontduiking. Maar, volgens de gemaakt op de middag van dinsdag (20) besluit, het kan alleen worden overgedragen aan de Duitse autoriteiten na het uitzitten van de straf die vergadert in Brazilië voor drugssmokkel.



Zakenman in Duitsland, volgens de aanklacht, tussen augustus 1998 en juli 2006, Torsten zou hebben opgehouden te verklaren feiten relevant belasting aan de overheid, het bereiken daardoor verminderen belastinginning.



De minister Teori Zavascki, rapporteur van de zaak, verklaarde dat de autorisatiegemachtigden voorwaarden voor uitlevering, op grond van wet 6.815/80 (Buitenlanders statuut), aanwezig in de zaak zijn. Dienovereenkomstig Teori Zavascki bleek dat misdaad is strafbaar onder de wetgeving van beide landen. In Brazilië, aldus de minister, gedrag wordt getypeerd door Wet 8.137/90, die voorziet voor misdaden tegen de belasting. Bovendien zijn de feiten niet bereikt door voorschrift, hetzij in Duitsland of in Brazilië, en de overtreding geen politieke connotatie.



Tenuitvoerlegging van de straf



Zoals Torsten werd veroordeeld in Brazilië - het oordeel van de 6 e van Guarulhos (SP) - tot vier jaar en acht maanden in de gevangenis voor drugshandel, zei de minister dat de Duitse alleen mag worden uitgeleverd na afloop van zijn straf, zoals voorzien artikel 89 van de statuten van Alien.



Ten slotte verklaarde de rapporteur dat het feit dat Duitsland heeft geen uitleveringsverdrag met Brazilië verhindert niet dat de subsidie​​, omdat het verzoek is gedaan op basis van de belofte van wederkerigheid.



Bron: Supreme Court

Comentários

Postagens mais visitadas deste blog

Relações da ética com outras ciência: filosofia, moral, psicologia, sociologia, antropologia, história, economia, política, e o direito