Nachtclub eigenaar wordt veroordeeld tot betaling van $ 100.000 aan de boedel van danser die na crash overleden

Nachtclub eigenaar wordt veroordeeld tot betaling van $ 100.000 aan de boedel van danser die na crash overleden

Ontevreden met de uitspraak van het Hof van de 3e Labour Court in Piracicaba, waarop de vorderingen van de arbeidsverhouding en morele schadevergoeding afgewezen, in beroep tegen de nalatenschap van de klager, een jonge 25-jarige die als danser en escort opdrachtgevers werkte negen maanden een bekende nachtclub in Piracicaba. De functie van het landgoed verdedigde de stelling dat er sprake was beperking van de verdediging, waardoor het onmogelijk is om te bewijzen dat alcoholgebruik was verplicht tijdens de dienst, die vormde, volgens het beroep, de verweerder fout in het ongeval.



De eiser overleed aan een val die plaatsvond toen dronken, geprobeerd om in haar kamer door het beklimmen van het raam van het gebouw door middel van een aangrenzende kamer. De daling wordt veroorzaakt ernstige verwondingen aan de jonge man, die met geen beweging van de nek naar beneden bleef maandenlang.



Het landgoed zei in zijn arrest dat het getuigenverhoor zou blijken dat er geen consumptie van drankjes - die werden betaald door de klant en goed voor het grootste deel van de geclaimde winst - betekende de betaling van een boete door de arbeiders. Volgens hem is de afwezigheid van het verbruik leidde tot de korting € 50 euro te ontvangen. Aan de andere kant, als de dagelijkse inname quotum is bereikt, de werknemer recht zou hebben op een bonus van hetzelfde bedrag.



De lagere rechter oordeelde dat er geen arbeidsverhouding omdat de activiteit die wordt uitgevoerd door de eiser, dat algemeen bekend staat als een hoer, het blootstellen van het lichaam zelf. Derhalve heeft zij geconcludeerd dat de taak wordt uitgevoerd met betrekking tot uw persoonlijke keuze van het leven, niet fysiek of moreel gedwongen, en dat er geen intentie om juridische ondergeschiktheid huren om en is niet bedoeld om te worden ingezet als een medewerker.



De vordering tot schadevergoeding, verwierp ook het besluit van 1 graad zei dat de schuld voor het ongeval was geheel de werknemer, aangezien niemand gebonden is om dronken te worden, en kan niet de auteur wil de schuld voor hun staat van verschuiven beweerde dronkenschap.



De rapporteur van het vonnis van de 4e Kamer van de TRT-15, de rechter genaamd Ana Claudia Torres Vianna begrepen anders. Volgens het arrest, het bewijsmateriaal in het dossier weg de autonomie en de afwezigheid van ondergeschiktheid en lasten openbaar gemaakt door de verweerder. Hoewel beweerde te hebben verklaard dat de klager was louter nachtclub ganger, zei dat als gevolg van tijd schoof op toen de sluiting van de vestiging van de verweerder, de eiser belandde slapen op het terrein, evenals fed-up, die voor collegiale, geeft aan dat ze moest op zijn plaats te blijven tot de sluiting en was dus niet alleen een klant, zoals verweerder ons wil doen geloven.



Het college heeft ook geoordeeld dat klinkt op zijn minst vreemd, en in strijd met de regels van de gemeenschappelijke ervaring, het verstrekken van kost en inwoning om 'het bijwonen van een instelling die zich bezighoudt met de adult entertainment, kosteloos, zonder enig voordeel voor de "leverancier, en benadrukt dat het niet duidelijk om welke reden de eiser, die, volgens de verdediging, had geen relatie met de verdachte, kon hij zijn kamer te gebruiken om te slapen, te voeden en toch, 'ze voldoen aan klanten oogstte autonoom.



In de procedure, de ontvangen klager bestond ongeveer R $ 2.500 per maand en voldaan dag van maandag tot vrijdag of dinsdag tot zaterdag van 21u tot 3u, en die woonde op de plek, in een achterkamer van de club ook gebruikt voor intieme ontmoetingen met klanten. Het bedrijf, op zijn beurt, ontkende de relatie, zegt zich niet te mengen in relaties onderhouden door de eiser met klanten, zowel voor verrichte diensten, en toch won het argument dat het beroep niet gereglementeerd is hoer, die in zelf, zou de nietigheid indien deze had plaatsgevonden.



De raad concludeerde derhalve dat de eiser speelde een danser in de activiteit van de gevraagde uitkering, frequente en ondergeschiktheid, tegen vergoeding. Naar het oordeel van het college, lijkt het redelijk om dat de exploitant van commerciële activiteiten met het oog op winst, afstaan, kosteloos, kamers en eten sluiten aan mensen die louter 'bijwonen plaatse waren.



Het college benadrukte ook dat wat de vrouw wel of niet te doen met haar lichaam is haar exclusieve recht, won in slechts een paar plaatsen in de wereld van vandaag en niet zonder veel strijd, maar maak gebruik van de afbeelding en de fysieke aanwezigheid van de vrouw te lading tickets en verhoging van de consumptie van alcoholische dranken in een inrichting vormt uitbuiting voor commerciële doeleinden. Dienovereenkomstig, geconcludeerd dat er geen handel en er zijn mensen die werken met gewenning, achterstelling en persoonlijkheid last, deze site is een arbeidsverhouding.



Wat betreft de door de verdachte in zijn verdediging aangevoerde onrechtmatigheid, de beslissing opgemerkt dat, hoewel de meid fungeerde slechts als metgezel van de klanten van de gedaagde, zou de oplossing niet anders zijn, omdat het begrip van de raad, de niet-erkenning van de arbeidsverhouding in het achterhoofd hatelijk verrijking veroorzaken van de werkgever, en zeker zou het omgekeerde effect: het aanmoedigen van de verkenning van het menselijk lichaam en laten werken in omstandigheden analoog aan slavernij. Het college merkte ook op het octrooi onderworpen aan het minderjarige kind van de overledene eiser niet zou vertellen, zelfs met de bescherming van de sociale zekerheid.



Met deze redenering, de collegiale hervormd het oorspronkelijke proces, het herkennen van de arbeidsverhouding tussen de partijen voor de periode 1 januari 2008 tot 14 oktober 2008. Ook vaste maandsalaris als het bedrag van R $ 2.500 in de eerste verklaard, omdat het voor de verdachte om kwitanties waaruit de voldoening of smaak verschillende waarden, die zij deed toetreden. Bovendien is de annotatie van CTPS bepaald, overeenkomstig artikel 29 van de Labor Code, de functie van een danser.



Zoals voor het ongeval op het werk, heeft de Raad niet met de opvatting van verweerster het erover eens dat het feit zich heeft voorgedaan door de exclusieve schuld van het slachtoffer, die bedwelmd was door zijn eigen vrije wil, en in volkomen roekeloosheid, probeerde te verplaatsen van kamer naar kamer vaststelling van de buitenkant van het gebouw, maar hand in hand op de ramen, die de val veroorzaakte. De collegiale knikte, maar met wat is overgeleverd door het landgoed van de eiser, dat deze, op 14 oktober 2008, rond 02:15, na het werken in de nachtclub en de inname van grote hoeveelheden alcohol, ging naar zijn quarters, die aan de achterkant van de plaats aan de top waren. Daar vond hij dat de deur op slot was, dat is waarom we gingen naar de volgende kamer, en door het vragen van de sleutel van zijn 'vriend kamer, voelde me ziek, en niet te vertrouwen op de muur, kwam uiteindelijk aan het venster . Gered door de brandweer, bleef de eiser in het ziekenhuis tot 6 januari 2009. Vanwege de val, leed spinale trauma en verloor alle bewegingen van het hoofd naar beneden, steeds afhankelijk van anderen om alle activiteiten van het dagelijks leven uit te voeren.



Het bedrijf ontkende enige verplichting tot alcoholgebruik, en het gebrek aan bescherming in de werkomgeving van de vorderingen van de verdediging is aangevoerd, zei het venster is waar de eiser viel binnen de veiligheidsnormen en dat het ongeval heeft plaatsgevonden omdat alleen ze klom de reling en klampte zich vast aan de buitenkant, in een poging om een ​​ander venster, dat was ongeveer twee meter afstand, het ondersteunen van het eigen lichaamsgewicht, aangezien er geen voetsteun bereiken.



De door de rechtbank benoemde deskundige gehoord de klager in zijn eigen huis, in het gezicht van hun volledige lichamelijke beperking, en concludeerde dat de werkzaamheden die zij op de diensten die inbegrepen zijn nachtclub danseres sensuele en begeleiding van mensen in de club omgeving, met die nauwe programma uitgevoerd, presteren, gemiddeld, twee programma's met verschillende opdrachtgevers intieme en sensuele dans 's nachts. Ook had een doel, in aanvulling op programma's, de stimulans voor de cliënt om alcoholische dranken, meestal gedistilleerd doses verbruikt - twee doses per klant - en dus ook dronken met de klanten.



Voor de deskundige, de werknemer zei dat was niet erg gebruikelijk om dronken te worden, maar vaak om hun taken uit te voeren, het passeren van de grens. Op de dag van het ongeval, zei ze dat ze dronken was omdat hij veel alcohol had verbruikt, omdat de week ervoor ziek was geweest en niet het vereiste aandelen bereikt.



In het bedrijf, de expert sprak met andere werknemers en geregistreerd, volgens wat werd verteld, dat de activiteit alcohol consumeren en, optioneel, kokoswater. Zoals bepaald door de deskundigheid, ondanks de inname van alcohol, zij niet de staat van dronkenschap te bereiken, zoals het wordt genoemd in 'business (sluit programma's), maar in de meeste gevallen zijn' altinhas.



Ter terechtzitting van instructie, werd gemeld de dood van de eiser. De overlijdensakte opgenomen dat het dood was natuurlijk, door septische shock, infectie van de urinewegen, neurogene blaas, het vervolg op spinale trauma. Er was geen getuigenverhoor door de rechtbank verworpen, dat de exclusieve fout van de auteur per ongeluk gesloten.



Het arrest concludeerde daarom dat de verdachte het risico nam van het optreden van een ongeval op het terrein, dat was perfect voorspelbaar, gezien de arbeidsvoorwaarden waarop zij werden onderworpen de dansers. En bij gebrek aan ander bewijs, voldoende bekend als de verslagen van andere werknemers gespeeld in het deskundigenrapport en voorzien spontaan, zonder voorafgaande kennis van de deskundigheid zal worden gehouden op die datum, om te voorkomen dat alcoholgebruik bewijzen was gebruikelijk voor dansers teneinde de uitgaven van de clients die ook werden gestimuleerd om geconsumeerd door te betalen doses verhogen.



Gezien dit alles, is het duidelijk dat de verdachte niet heeft gehandeld met de nodige zorg, niet aan zijn plichten te vervullen als veiligheid en zorgen voor een gezonde werkomgeving, bevestigde het vonnis, waarin het bedrag van de vergoeding voor morele schade US $ 100 000, parallel met het salaris van de aanvrager, de nalatigheid van het bedrijf, de niet-naleving van de veiligheidsnormen, evenals de economische capaciteit. Ook beoordeeld als gevolg sinds de datum van het ongeval en zelfs de dood, gederfde winst en maandelijks pensioen import vaste salaris, inclusief 13e salaris, bij wijze van schadevergoeding. (Zaak 0006700-15.2009.5.15.0137)



Bron: Regionale Arbeid Hof van de 15 regio

Comentários

Postagens mais visitadas deste blog

Relações da ética com outras ciência: filosofia, moral, psicologia, sociologia, antropologia, história, economia, política, e o direito